Vanijchiapudding

En ljuvligt len och god chiapudding med vaniljsmak som lyfts till nya höjder med den fantastiska chaikryddade sötpotatiscremen. Denna är god även som efterrätt.

chiapudding

1 portion

Chiapudding ingredienser:

2 dl mandelmjölk (kan använda mandelgrädde mixa vattnet som 1:3)

1⁄2 tsk vaniljpulver

1⁄2 dl chiafrön

Rör mjölk, vaniljpulver och chiafrön i en skål och låt stå i minst 15 minuter. Puddingen kan förberedas dagen före och stå i kylen över natten. Servera med sötpotatiskräm.

Sötpotatiskräm

1 medelstor sötpotatis

1 msk kallpressade kokosolja (också som heter kokosfett)

1 msk koncentrat av Pukka Vanilla Chai te

1. Skala och skär sötpotatis i lika stora bitar och fördela på plåten.

3. Rosta i mitten av ugnen 25–30 minuter tills den blir mjuk. Låt svalna.

4. Gör ett koncentrat av teet genom att låta 2–3 påsar ligga i liten mängd hett vatten, låt teet svalna.

5. Mixa den avsvalnade sötpotatisen med kokosolja och vanilla chai te till en slät kräm.

DelaShare on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter