Vanijchiapudding

En ljuvligt len och god chiapudding med vaniljsmak som lyfts till nya höjder med den fantastiska chaikryddade sötpotatiscremen. Denna är god även som efterrätt.

chiapudding

1 portion

Chiapudding ingredienser:

2 dl mandelmjölk (kan använda mandelgrädde mixa vattnet som 1:3)

1⁄2 tsk vaniljpulver

1⁄2 dl chiafrön

Rör mjölk, vaniljpulver och chiafrön i en skål och låt stå i minst 15 minuter. Puddingen kan förberedas dagen före och stå i kylen över natten. Servera med sötpotatiskräm.

Sötpotatiskräm

1 medelstor sötpotatis

1 msk kallpressade kokosolja (också som heter kokosfett)

1 msk koncentrat av Pukka Vanilla Chai te

1. Skala och skär sötpotatis i lika stora bitar och fördela på plåten.

3. Rosta i mitten av ugnen 25–30 minuter tills den blir mjuk. Låt svalna.

4. Gör ett koncentrat av teet genom att låta 2–3 påsar ligga i liten mängd hett vatten, låt teet svalna.

5. Mixa den avsvalnade sötpotatisen med kokosolja och vanilla chai te till en slät kräm.