Hållbar Hälsa – För Dig och Vår Jord

Åke har varit intresserad av hälsa, ekologisk odling och miljöfrågor sedan slutet av 60-talet och började med vegetarisk kost, raw food, yoga och meditation redan på 70-talet. Han är också teknologie doktor och har varit lärare och forskare på Chalmers i Datavetenskap i 38 år, men är numera pensionär, vilket gjort att han kan ägna minst heltid åt företaget Hållbar Hälsa, som grundades 2007. På 70-talet var han mycket aktiv inom förbundet för Organisk-Biologisk Odling och höll odlarkurser redan då. Sedan början av 90-talet har han också varit eldsjälen bakom ett meditationscenter som först bedrev sin verksamhet i Göteborg, men sedan flyttade ut till Hällungen Kursgård (numera Solhälla) som nu är närmsta granne med Solgläntan gårdsbutik och café. Åke var också med i starten av den s.k. Tillsammansodlingen i Mölndal och han är aktiv inom omställningsrörelsen i Hällungebygden.

Från och med 2014 tar våra goda vänner och grannar Gert Winkler och hans fru Akasha på Dalhem ekoodlingar över större delen av de ekologiska odlingarna. Vi själva odlar fortfarande runt vårt hus, men det blir ganska mycket det också. Vi drar dessutom upp alla plantor på våren till odlingarna och vi sköter all försäljning av det vi odlar. Gert är en mycket erfaren och odlade biodynamiskt redan på 70-talet. Han är också en mycket duktig tekniker och vi har ett givande samarbete. För dig som kund innebär detta att vi kan ha egna grönsaker, frukter och bär i våra lådor och i vår butik en stor del av året.

Samarbetet med Dalhem ekoodlingar gör att vi kan fokusera mer på att utveckla vår gårdsbutik och vårt ekocafé. Denna del av verksamheten inom företaget Hållbar Hälsa kallar vi Solgläntan. Vi är i full färd med att göra en vacker trädgård runt vårt hus med dammar, vattenfall, demonstrationsodling och sköna platser att njuta av vårt utökade sortiment i caféet.

Gör en utflykt till Solgläntan och kombinera inköp av dina ekologiska produkter med en ett besök i vårt café. Du kan passa på att ta en promenad i våra vackra omgivningar eller varför inte ett dopp i sjön Hällungen? Det finns en fin badstrand alldeles nära!