Get Adobe Flash player
Instagram

akeÅke har varit intresserad av hälsa, ekologisk odling och miljöfrågor sedan slutet av 60-talet och började med vegetarisk kost, raw food, yoga och meditation redan på 70-talet. Han är också teknologie doktor och har varit lärare och forskare på Chalmers i Datavetenskap i 38 år, men är numera pensionär, vilket gjort att han kan ägna minst heltid åt företaget Hållbar Hälsa, som grundades 2007. På 70-talet var han mycket aktiv inom förbundet för Organisk-Biologisk Odling och höll odlarkurser redan då. Sedan början av 90-talet har han också varit eldsjälen bakom ett meditationscenter som först bedrev sin verksamhet i Göteborg, men sedan flyttade ut till Hällungen Kursgård (numera Solhälla) och  närmsta granne med Solgläntan gårdsbutik och café. Åke var också med i starten av den s.k. Tillsammansodlingen i Mölndal och han är aktiv inom omställningsrörelsen i Hällungebygden.

n1534204670_122286_9911

Tingting kom in i Åkes liv hösten 2005. Vi gifte oss den 1 sept, 2007 och från våren 2008 har Tingting bott i Sverige permanent. Hon har en universitetsutbildning i litteratur i Kina och har både drivit ett eget företag och arbetat inom reklam och marknadsföring, bl a med att skriva texter för TV-reklam och annonser liksom att göra marknadsföringsplaner för många stora företag. Tingting är den konstnärliga av oss och skapar med varm atmosfären i vår gårdsbutik och vårt café. Hon skapar också massor av egna recept för de underbara rawfood kakor vi serverar i caféet.

Tillsammans vill vi hälsa Erhjärtligt välkommna till vårt företag Hållbar Hälsa och vår verksamhet, både Solgläntan butik och café, våra kurser och till marknaden i Haga varje höst. Vi hoppas vi kan bidra till att ge Dig ett rikare och hälsosammare liv och ett liv som bidrar till en hållbar utveckling för Moder Jord.

Gert & AkashaFrån och med 2014 tar våra goda vänner och grannar Gert Winkler och hans fru Akasha över större delen av odlingarna. Vi själva odlar bara runt vårt hus, men det blir ganska mycket det också. Men vi drar dessutom upp alla plantor på våren till odlingarna och vi sköter all försäljning av det vi odlar. Gert är en mycket erfaren och odlade biodynamiskt redan på 70-talet. Han är också en mycket duktig tekniker och vi ser fram emot ett givande samarbete. För dig som kund innebär detta att vi kan ha egna grönsaker, frukter och bär i våra lådor och vår butik en större del av året än tidigare.

Samarbetet med Gert och Akasha gör att vi kan fokusera mer på att utveckla vår gårdsbutik och vårt ekocafé. Denna del av verksamheten inom företaget Hållbar Hälsa kallar vi Solgläntan. Vi är i full färd med att göra en vacker trädgård runt vårt hus med dammar, vattenfall, demonstrationsodling och sköna platser att njuta av vårt utökade sortiment i caféet. Så varför inte göra en utflykt och kombinera inköp av dina ekologiska produkter med en ett besök i vårt café. Och kanske också en promenad i våra vackra omgivningar. Eller ett dopp i sjän Hällungen. Det finns en fin badstrand alldeles nära oss.