Hur man kan laga Asiatiska blad

Många vet inte hur man ska tillaga Asiatiska blad. Det är faktiskt mycket enkelt.Här använder jag mig av ex. Pak Choi.

Recept för 2 personer Ingredienser:

2 huvuden Pak Choi

1 tsk Havssalt (vanligt salt går bra om man inte har havssalt hemma)

5 st Vitlöksklyftor, helst finhackade, men pressade klyftor går bra också

5 msk helst Rapsolja (olivolja går också bra, men det ger en annan smak)

1 tsk Sesamolja

½ tsk torkad Chili (om ni inte tycker om stinget, bara skippa chilin)

Tillagning:

1. Skölj och separera bladen på Pak Choi

2. Steamer Pak Choi i 5-8 minuter.

3. Kyl snabbt ner de tillagade Pak Choibladen, genom helst i kallt vattenbad för att bibehålla alla nyttiga näringsämnen och den gröna fägen på bladen, i annat fall kan man även skölja i durkslag med kallt vatten. Obs! Mycket viktigt att kyla ner bladen, om inte blir bladen gula.

4. Värm upp 2 msk rapsolja i en helst wok-panna, om inte går en stekpanna bra också. Fräs de finhackade eller pressade vitlöksklyftorna i ca ½ minut, dra av pannan och låt vitlöken svalna av en stund. Obs! Bränn inte vid vitlöken!

5. Lägg de avsvalnade Pak Choibladen i en skål och blanda med havssalt, rapsolja, chili och vitlöken.

6. På toppen av Pak Choibladen kan man garnera med röd paprika, hackad eller skivad, om man vill. Okej!

Njuta!

Hur man kan laga Asiatiska blad

DelaShare on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter