God magkänsla ända fram till Midsommar

Nu står midsommar och alla helger inför dörren. Härlig ledighet väntar och vi samlas kring uppdukade bord. Ibland kan det bli för mycket av det goda och för att slippa upplåst mage, finns det smarta knep att ta till. Som måltidsdryck passar Kombucha fint med näring, enzymer och snälla bakterier för magen.

Fira in det fest med alkoholfria drinkar. De är inte bara oemotstånligt goda, de är nyttiga också! Kanske blir nästa års trend gröna drinkar? Vad sägs om drinkarna Grevinnan och Betjänten, som är läskande och goda med en bas av kombucha och gröna blad? Drinken Agneta förgyller med sin läckra färg och smak från hallon och mango. Ivanhoe är festtidernas egen riddare I grön uniform – genom att dricka gröna smoothies fyller du på med grön näring och stärker kroppens utrensning. Och varför inte skåla med bubblande Kombucha på tolvslaget – succédrycken från USA som innehåller fermenterat te fullproppat med omtänksamma.

GREVINNAN

Gröna smoothies har varit en stark trend de senaste åren och kanske blir gröna drinkar nästa steg?

Grevinnan

Läcker och läskande drink med fräsch smak av mynta och passionsfrukt

2 glas                                                                        GREVINNAN

1 flaska kombucha äpple & ingefära

1 bunt mynta

2 passionsfrukter

Is

Skölj myntan noga och ta loss bladen, lägg i en mixerkanna. Dela och gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet i mixerkannan. Mixa tillsammans med hälften av kombuchan tills myntan har finfördelats. Häll på resterande mängd kombucha, lägg is i två glas

 

BETJÄNTEN 

En syrligt grön citrondrink som ger mersmak

2 Glas                                                               BETJÄNTEN

1 flaska kombucha naturell

1 kruka citronmeliss

Finrivet skal från en citron (obs! Riv bara det gula av skalet, eftersom det vita skalet smakar bittert)

Saft från en halv citron

1 tsk honung

Is

Skölj citronmelissen och lägg i en mixerkanna tillsammans med citronskal och citronsaft, honung och hälften av kombuchan. Mixa tills citronmelissen är finfördelad och häll på det sista av kombuchan. Lägg is i fina glas och häll upp drinken, garnera med en skiva lime och servera genast.

AGNETA 

En färgglad drink med fin smak och naturlig sötma från mango.

2 glas

½ flaska komucha med hallon och citronsmak          AGNETA

½ flaska kombucha med smaka av persika och granatäpple

2 nävar frysta hallon

2 nävar fryst mango

Ev 1-2 tsk honung om sötare smak önskas

Lägg alla ingredienser i en mixerkanna och mixa till en slät och jämn konsistens. Häll upp på glas, garnera med några hallon och servera.

 

IVANHOE 

Gröna smoothien kan bli en näringsrik räddare under högtiderna, som hjälper kroppen att rena sig på insidan. Smoothien passar fint såväl till frukost, lättlunch som till mellanmål.

2-3 stora glas/skålar                              IVANHOE

1 bunt citronmeliss

75 g babyspenat

1 avokado

½ kruka persilja

saft från en halv citron

1 näve ruccula

1 näve alfalafagroddar

1 selleristjälk

1 tsk vetegräspulver

3-4 dl vatten beroende på önskad konsistens

Mixa alla ingredienserna med 1 dl vatten till en slät konsistens. Fyll på med mer vatten för lösare konsistens. Häll upp på stora glas. Drick och njut av den gröna kraften.

(Recept och tips från vår grossist)

Ha en riktigt fin Midsommar önskar er!

Åke och Tingting

DelaShare on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter