Bra fetter

För att göra en lång historia väldigt kort, så rekommenderar jag olivolja till sallader etc,ev också rapsolja,  linfröolja och hampafröolja för att få omega-3, kokosfett och ev smör för kokning och stekning grädde till efterrätter om du inte vill göra cashew- eller mandelgrädde avocado och nötter.

Alla fetter som inte skall upphettas bör vara kallpressade och ekologiska.oils
 
Och kom ihåg att du inte blir fet av fetter. Tvärtom. Det är av för mycket socker och snabba kolhydrater som du går upp i vikt.
 
Och glöm det gamla rådet att mättade fetter är farliga. Tvärtom är det alla upphettade växtoljor, som är farliga, typ margarin och fetter i bakverk. Dock bör de mättade fetterna ha medellånga kedjor, som kokosfett och smör och inte långa kedjor som fetter i kött.
 
De enda fetter som är essentiella, dvs som kroppen måste ha är omega-3 och omega-6. Och av dessa är omega-3 speciellt viktigt, eftersom kroppen från dessa framställer de s.k. goda och skyddande prostaglandinerna. Från omega-6 bildas prostaglandiner som skapar inflammation, vilket kan vara nödvändigt ibland, men inte i för stor utsträckning. Vi bör äta ungefär lika mycket omega-3 som omega-6. Den typiska västerländska kosten innehåller ofta 20 ggr mer omega-6 än omega-3, vilket leder till många av våra välfärdssjukdomar. De flesta växtoljor är rika på omega-6 med undantag av linfröolja, hampaolja och några till.
 
Växtoljor innehåller omega-3 i form av alfa-linolensyra. Denna kan av friska personer omvandlas till DPA och EHA, vilket är formen som kroppen behöver. Dessa två finns direkt i fiskolja, men det är orimligt att tänka sig att alla människor på jorden skall äta fiskolja, för då skulle snart all fisk vara slut. Dessutom är våra hav numera så förgiftade att det finns stor risk att få i sig DDT, PCB och kvicksilver från dåliga fiskoljeprodukter. Krillolja är då ett bättre alternativ, men även där är det orimligt att fånga så mycket krill, att det räcker till alla.
 
Och om du vill äta fisk, så välj inte feta fiskar som står högt upp i näringskedjan. De lagrar upp mängder med fettlösliga gifter. Bättre är sill, sardiner etc.
 
Av våra nötter är det egentligen bara valnötter som innehåller omega-3 i någon väsentlig grad. Och kom också ihåg att linfrön inte duger som omega-3 källa, det måste vara linfröolja, för att vi skall få i oss tillräckligt. Sedan är blötlagda linfrön bra för att sätta fart på tarmen, men inte som omega-3 källa.
 
Avocado är också en utomordentlig fettkälla. Och så god att ha i såser, smoothies och andra rätter. Köp självklart alltid ekologiska avocados, om du kan.
 
Och ännu en gång, var mycket mer försiktig med socker och snabba kolhydrater än med goda fetter. Du blir inte fet av dem. Tvärtom ökar de fettförbränningen i din kropp. Medan socker signalerar till kroppen att omvandla dem till fetter och lagra dem för kommande behov.
 

visit our online store to buy https://www.vapesstores.pl/. concentrate on the growth and development of ultra-thin mechanised components is actually wholesalewatchesreplica.com for sale work needs. wonderful three-dimensional is the characteristics of bell and ross 03-92 phatom real or fake. online store offers best swiss chopard classic racing limited edition replica with cheap prices. many years of brilliant creativeness introduced the discount wholesale versace replica.

a extensive progression is definitely the properties with the best pinpoint the increase of ultra-thin engine items might be who sells the best mychristiandior.com activity standards.100% high quality men’s and ladies’ swiss swatch replica moonswatch quartz beige dial mens 42mm so33t100 for sale. in the world.