Grönkål eller palmkål sallad

Sallad till 2-4 personer

1 bunt grönkål eller palmkål 

1 st avocado               grönkålsallad

1 dl olivolja

1/2 dl gojibär

1/2 dl skalade hampafrö

citronjuice från 1 citron

1/2 tsk  havssalt

1/3 tsk honung eller agavesirap

1 nypa svartpeppar

Små bitar ingefära

Att göra:

1. Hacka grönkål eller palmkål i småbitar

2. Lägg kålen i en stor skål och sätt till havssalt, olivolja, och honung. Massera kålen tills den bli mjuk.

3.   Tillsätt avocado i bitar, hampafrö och gojibär till kålen. Blanda med svart peppar  citronjuice och riven ingefära.

Honung och gojibär  balanserar grönkålens naturligt svagt bittra smak. Ingefära är bra för att ge yang (värme) till råa grönsaker som har mycket yin (kyla).

Hälsotips om grönkål

DelaShare on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter